Titre : |
Het cafetariaplan en het onafscheidelijk begrip loon |
Type de document : |
texte imprimé |
Auteurs : |
Marie-Lise Pottier, Auteur |
Editeur : |
Mechelen [Belgïe] : Wolters-Kluwer |
Année de publication : |
2024 |
Collection : |
Tewerkstellen Topics num. 2023/5 |
Importance : |
144 p |
ISBN/ISSN/EAN : |
978-94-030-3172-9 |
Langues : |
Néerlandais (nla) |
Résumé : |
Al enkele jaren proberen werkgevers alternatieven te vinden voor de gewone verloning om hun werknemers te betalen. Deze trend kan worden verklaard door een combinatie van verschillende doelstellingen, zoals het motiveren of behouden van werknemers, het verbeteren van het imago van het bedrijf, het optimaliseren van de beloning van werknemers enz.
De individualisering van de keuzes van werknemers is in de loop der jaren toegenomen, aangezien het nu steeds gebruikelijker is dat werknemers een deel van hun salarispakket zelf samenstellen, met behulp van een systeem dat bestaat uit verschillende alternatieven die kunnen worden aangepast aan hun behoeften gedurende hun werkzame leven.
Zo ontstond het cafetariaplan : een beloningsysteem "à la carte" bepaald door de werkgever op bedrijfsniveau.
Met dit systeem kan elk werknemer een vooraf bepaald deel van zijn loon toewijzen aan verschillende voordelen die hij zelf kiets volgens zijn behoeften op dat moment.
Deze bijdrage begint met een onderzoek naar het concept van beloning. Vervolgens worden de kenmerken en eigenschappen van een cafetariaplan onderzocht. Et wordt tenslotte gekeken naar de verschillende voordelen die in een cafetariaplan kunnen worden opgenomen, alsook naar enkele voorbeelden van een cafetariaplan.
|
Note de contenu : |
Deze Nederlandse versie is een vertaling van de Franse versie, die als einddatum 15 juni 2023 heeft. |
| |